Een presentatie..wat heb ik nodig?

Beeld/Video:

Ik heb altijd een beamer (officieel LCD projector genaamd) nodig en een zo groot mogelijk scherm. De projectie is in de beeldverhouding 4:3 omdat veel beamers in het land nog niet in breedbeeld kunnen werken. De beeldverhouding is ook veel minder belangrijk dan de maat van het scherm. Vanwege de vele afbeeldingen in de presentatie kan men zeggen “hoe groter het beeld hoe beter.” Zorg er ook altijd voor dat de mensen die achterin zitten, de onderkant van het scherm kunnen zien.

Geluid/Audio:

Bij meer dan 70 mensen (akoestiek verschilt per zaal) heb ik een microfoon nodig. Een revers (opspeld) microfoon of head set is het beste omdat ik mijn handen vrij moet houden.

Ook mijn laptop maakt geluid dat versterkt moet worden. Ik maak veelvuldig gebruik van korte ingebakken video tjes. Het gaat om een Windows laptop die d.m.v. een USB kabel of een kabeltje met een zogenaamd “mini jack stekkertje” (oortelefoonstekkertje) met de beamer, versterker of mengpaneel verbonden moet worden.