Boek ‘Leven zonder Olie’

Olie-coverHet boek van trendwatcher Adjiedj Bakas en trend en ICT industry watcher Rob Creemers ‘Leven zonder Olie’, werd in september 2007 gepresenteerd worden op het hoofdkantoor van Shell Nederland. In het boek beschrijven de auteurs zeven megatrends op het gebied van energie en klimaat, de twee kanten van dezelfde medaille.

Bakas en Creemers relateren de megatrends aan een drietal toekomstscenario’s voor energiegebruik, natuur en vervoer. Overzichtelijk en in toegankelijke taal wordt uitgelegd hoe de nieuwe energie-economie eruit zal gaan zien in de komende decennia.

Het boek telt 200 pagina’s en is fullcolour geïllustreerd. Verschillende specialisten en ‘insiders’ uit de energie? en milieusector geven hun visie op de beschreven ontwikkelingen. Het voorwoord komt van Rein Willems, president-directeur van Shell Nederland. De serieuze ontwikkelingen voor de toekomst worden beeldend neergezet aan het begin van ieder hoofdstuk in verhalen uit de dagelijkse praktijk van 2030. Zo geeft het boek een terugblik op een herdenkingsbijeenkomst bij het mausoleum van Al Gore in Rotterdam en een reportage over olieproducerende enzymen. Het boek is begin 2009 veschenen in de Engelse taal.